Home » Hjemmekundskab og Sundhed » Eddike er et særdeles alsidigt middel

Eddike er et særdeles alsidigt middel

Først og fremmest er eddike en blanding af vand og eddikesyre og har en forholdsvis lav pH-værdi. Denne ’væske’ har været brugt siden oldtiden, som et vigtigt konserveringsmiddel.

Du finder mange typer eddike og kan bruge det til mangt og meget

Du kan bruge de forskellige eddiker til alt fra madlavning til afkalkning. Desuden kan du bruge eddike mod lugt, til at fjerne pletter med, mod myg, som rustopløser, til at rense malerpensler og ruller, som skyllemiddel og en masse andre nyttige ting.

Der bruges mange forskellige krydderier til de forskellige slags eddiker, alt fra sukker til balsamico, bl.a. for at forstærke den konserverende virkning. Måden man laver eddiken på er typisk i en proces, hvor man bruger sukker fra sukkerroer, som ved en forgæring med eddikesyrebakterier så omdannes til eddike. Indholdet af eddikesyre er forskellig i de forskellige former for eddiker.

På grund af denne væskes alsidighed er eddiken nærmest et ’must-have’ i et ethvert hjem og uundværlig for enhver husmor – hvad enten hun skal bruge det til madlavning eller huslige gøremål som rengøring eller andet. For blot at nævne nogle eksempler på eddike er der; Sherryeddike, vineddike, lagereddike, balsamicoeddike osv.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *