Home » Generelt » Kan jeg få erstatning?

Kan jeg få erstatning?

Det her med at få erstatning for skader kan være en kompliceret proces. Det afhænger af, hvad det er for en form for erstatning, du er berettiget til. Der er nemlig rigtigt mange forskellige typer af erstatning. Det er derfor fornuftigt, hvis du finder – og taler med – en dygtig erstatningsadvokat – før du kaster dig ud i selve processen for at få erstatning. Ja, ja, det er nemt nok at sige. Hvilken erstatningsadvokat skal du have fat i? Dit spørgsmål er virkeligt godt.

Start med en samtale

Men start med en samtale med én advokat. Det kan nemlig godt være, at din psykiske tilstand forhindrer dig i, at kunne gennemføre processen alene. Fx hvis du blev overfaldet og skal have offererstatning. Eller du har fået en arbejdsskade og har krav på arbejdsskadeerstatning. I sådanne tilfælde er du måske bange for at skulle møde voldsmanden – eller du er bekymret for familiens fremtid, fordi du ikke ved, om du kan komme tilbage til arbejdet. Enhver erstatningsadvokat vil kunne guide dig frem til at finde den bedste advokat. Det kan være guld værd for dig at samarbejde med en god advokat.

Snørklet juridisk sprog

Måske har du svært ved at forstå det snørklede sprog, som forsikringsselskabets advokater meddeler dig deres beslutninger i. Det er nemlig slet ikke nemt med alle de henvisninger til paragraffer og særlige anmærkninger i din forsikringspolice. Her vil en advokat med speciale i trafikulykker og piskesmæld – eller patienterstatning være det bedste valg. Disse former for erstatning kræver tålmodighed og behændighed, når svar på brevene fra forsikringsselskabet eller Patienterstatningen skal besvares. En dygtig jurist kan nemt varetage den opgave for dig, så du ikke bliver slidt og skuffet over at skulle bruge mange timer på det.

Så: du skal finde en god advokat, der kan hjælpe dig – eller henvise dig til en af sine kollegaer, der har speciale i netop den type erstatning, som du har krav på. Om det handler om, at han skal korrespondere med forsikringsselskaber eller andre instanser – eller om han skal repræsentere dig i den retssag, hvor du skal fremlægge dit krav på offererstatning, er lige meget. Du vil altid kunne få bistand – og du vil oftest få advokatens honorar dækket via forsikring eller det offentlige. Det kommer igen an på, hvilken type erstatning, du skal have. Det lyder måske indviklet. Det er det sådan set ikke.

Sager om ekspropriationer

Og dog, der kan være undtagelser. Fx hvis du skal have erstatning for ekspropriation af noget af den ejendom (jordareal), som du ejer.  Det sker jo, at kommunen, som din ejendom ligger i, laver om på lokalplanen. Lokalplaner skal vedtages, og er den, der vedrører dit område vedtaget, ja, så må du finde dig i, at du kommer til at afgive noget af din ejendom. Det skal du have erstatning for. Og den skal ikke kun bestemmes af jordens værdi. Nej, den skal bestemmes af eventuel tabt indkomst, fordi du ikke længere har rådighed over jorden – fx til at dyrke grøntsager på. Så, i sådan et tilfælde er du bedst tjent med at finde en god advokat, der ved alt om ekspropriationsprocesloven.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *