Home » Generelt » Både alvor og sjov

Både alvor og sjov

Når du tænker tilbage på dengang du lige blev ansat – sådan i en rigtig stilling – fast – uden prøvetid – for første gang, hvad tænker du så på? Du tænker selvfølgelig, at dengang var det skønt at vide, at du ville få en fast løn. Du tænker også, at det var skønt at få sikkerhed for, at du ikke ville blive fyret. Der var jo ikke prøvetid. Stillingen var din. Men hvad tænker du så i dag, at du har lært, siden du blev fastansat og derfor ikke har økonomiske bekymringer – eller bekymringer omkring din beskæftigelse?

Det handler om samarbejde

Ved du det ikke? Jamen, hvad har du lært? Ok, mit spørgsmål blev fremstillet forkert. Hvad har du lært i de tre år, der er gået? Et lille hint: Du tænker ikke så ofte på det. Du er bare en del af det.

Nemlig. Det handler om samarbejde. Du har lært værdien af samarbejde at kende. Du troede jo, at du var sådan en enspænder, der bare kunne klare at være den ensomme ulv. Det må du altså indrømme, at du har lært: Du er ikke den ensomme ulv, og du må indrømme, at uden godt samarbejde med kollegaer, som du egentlig ikke ville anse som kollegaer, så ville du slet ikke kunne løse opgaverne, du har i dit daglige arbejde. Godt team samarbejde er vigtigt i dit job. Ikke kun for dig – sådan personligt – også for organisationen.

Kurser med teambuilding

Og ja – kurser og forløb med teambuilding er faktisk ganske uvurderlige! Uden teamsamarbejde, så ville I ikke kunne præstere de fine resultater, som I faktisk gør. Og ja, det er sådan set ikke noget, I tænker over i det daglige. Men du har da tænkt over, at du somme tider skal være lidt høfligere overfor en kollega, som faktisk kunne være din mor. Eller at du kan tale lidt mere frit frem med en kollega på din egen alder. Det er små elementer, der bevirker, at I får et godt team samarbejde. Og det er små elementer, der bevirker, at du er meget mere bevidst om din egen personlighed.

Jo, du har ret, det er krævende at skulle være høflig overfor hende den tresårige. Det er også krævende at skulle tale til en investor, som måske kan sikre jeres jobs i de næste 3 måneder. Det, der ikke er krævende, er dog, at I kan læne jer tilbage – som et godt team – og være stolte af, at investoren sagde ja til jeres idé.

I har arbejde i mange måneder fremover. Og I skal bruge tiden effektivt. Investoren giver jer jo ikke pengene for sjov skyld. Der skal arbejdes. Effektivt. Og uden et godt team, så kunne I ikke leve op til jeres egen ambitioner. Husk lige det.

Der er en sjov del af teambuilding

Når du spørger dig selv om ”hvad er et godt team”, så tænker du på din fremtid og dine ambitioner. Du tænker ikke kun på det helt praktiske plan. Nej, der er meget mere gemt i spørgsmålet. Når du indser det, så kan du også se frem til, at du automatisk bliver meget bedre til at være med til at skabe godt teamsamarbejde.

Ved du i øvrigt, at der findes to forskellige slags af den mere underholdende form, der i daglig tale benævnes som sjov teambuilding? Det er gode events til at ryste folk sammen på en effektiv, professionel og underholdende måde. Tjek dem her:
Viking Games og Highland Games

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *