Home » Generelt » Lokaler og undervisning

Lokaler og undervisning

Det er nok de færreste af os, der umiddelbart gør os klart, hvor mange specifikke krav der stilles til indretningen af et lokale, hvis det skal være velegnet til at holde et møde i. Men der er faktisk mange forhold, der skal være helt på plads, hvis alle mødedeltagerne skal føle sig godt tilpas og få et godt udbytte af mødet eller kurset, som bliver afviklet i lokalet. For eksempel disse helt geniale mødelokaler i København: https://mbkkursuslokaler.dk/moedelokale/

Et eksempel kan være lyssætningen, som stiller helt specielle krav. Der skal naturligvis være lys nok, så alle for eksempel har lys ned over bordene, så de ubesværet kan skrive de notater, man ofte har brug for at nedfælde under et møde eller kursus.

Omvendt må lyset ikke være så stærkt, at det skærer i øjnene, og det skal også være muligt at dæmpe lyset, hvis der for eksempel skal vises noget på en overhead projektor, som skal stå skarpt og uden reflekser på en skærm.

Der er naturligvis også andet end lyssætningen, der stilles store krav til. Et eksempel kan være akustikken i rummet, som er afgørende for en god oplevelse for alle mødedeltagere. Det er ikke fremmende for et godt møde, hvis det runger i hele lokalet, hvis for eksempel en kvinde i højhælede sko går over gulvet.

Sådan en oplevelse har jeg selv haft for et par år siden, da jeg var underviser på et kursus i præsentationsteknik. Kurset blev afviklet i kantinen på den virksomhed, som havde bestilt mig til at gennemføre undervisningen for en gruppe af virksomhedens medarbejdere. Men lokalet var bestemt ikke velegnet til det formål, så jeg kan kun håbe på, at kursisterne fik et ordentligt udbytte. Selv var jeg i hvert fald ikke specielt godt tilpas efter kurset.

Det er heldigvis heller ikke så tit, at jeg skal holde de forskellige former for kurser, som jeg påtager mig, ude på de virksomheder, der bestiller kurserne. I langt de fleste tilfælde aftaler vi, at sådan et kursus skal afvikles i et af de mødelokaler i København, som jeg har fast aftale med.

På et tidspunkt overvejede jeg, om jeg skulle kaste mig ud i at investere i egne lokaler til afvikling af mine kurser, men det gik hurtigt op for mig, at det ikke ville være rentabelt for mig. Sagen er nemlig, at hvis man skal afvikle et kursus for måske kun fire personer, så nytter det altså ikke at gøre det i et lokale, hvor der er plads til 50 eller flere, for så vil ingen føle sig godt tilpas i lokalet.

Så hvis det skal være velfungerende til alle de forskellige kurser, jeg afvikler, skulle jeg råde over flere lokaler i forskellig størrelse, og det ville blive til en alt for stor investering.

Derfor har jeg affundet mig med, at jeg til hvert enkelt kursus skal leje mig ind et eller andet sted. Men det er heller ikke noget problem, for der er mange velfungerende konferencelokaler i København at vælge mellem, og jeg har rigtigt gode erfaringer med at afvikle mine kurser i de lokaler, fordi de er godt indrettet til netop det formål.

Nå ja – det der kursus i præsentationsteknik? Det kan jeg altså godt anbefale! Læs om det her.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *