Home » Generelt » Stigegolf: En sjov og udfordrende aktivitet for alle aldre

Stigegolf: En sjov og udfordrende aktivitet for alle aldre

Stigegolf er en sjov og udfordrende aktivitet, der kan spilles af alle aldre. Det er en sjov måde at tilbringe tid med venner og familie, mens man samtidig får lidt motion og noget frisk luft samtidig med, at man udfordrer sine færdigheder i en afslappet atmosfære.

Stigegolf er et af de mest populære havespil i Danmark og har vundet stort indpas de senere år. Spillet er en fantastisk måde at have det sjovt og samtidig forbedre ens motoriske færdigheder og præcision.

I denne artikel vil vi give dig alt, du behøver at vide om stigegolf, så du kan begynde at spille og have det sjovt med dine venner og familie.

Hvad er stigegolf og hvordan spilles det?

Ud fra navnet stigegolf, kan man godt foranlediges til at tro, at spillet har relation til golf. Men det er ikke tilfældet.

Stigegolf består af en form for stige (med tre trin) og et tre sæt snore (pr. spiller), kaldet bolas, med en bold (omtrent på størrelse med en golfbold, normalt lavet i enten af træ eller plastik) i hver ende af snoren.

Spillet går ud på, at hver spiller på skift kaster en af sine bolas mod stigen med målet om at få den til at hænge fast på et af de tre trin på stigen. Man får point for hver af sine bolas, som bliver hængende på stigen – 3 point for øverste trin, to for det midterste trin og 1 point for det nederste trin.

Når de deltagende spillere har kastet alle deres bolas tæller man point sammen og henter sine bolas igen – så er man klar til en ny tur. Vinderen af spillet er den, som først opnår 21 point.

Stigegolf spilles normalt udenfor på f.eks. en græsplæne. Spillet kræver ikke den store plads, så det kan let spilles hjemme i haven. Stigegolf kan spilles af enkeltpersoner eller hold, og det er en god måde at socialisere og have det sjovt med venner og familie.

Stigegolf er en fantastisk aktivitet, der både giver noget motion og en omgang frisk luft. Spillet kræver ikke det store udstyr, så det er både let at opbevare, når det ikke bruges og sætte op, når man gerne vil spille.

Stigegolf er perfekt til en hyggelig stund i haven med familie eller venner. Ejer du ikke allerede et stigegolfspil, kan du finde et godt udvalg her: https://www.hyggeonkel.dk/overblik/stigegolf/.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *