Home » Natur og Teknik » En bondegård er en oplagt feriedestination

En bondegård er en oplagt feriedestination

Er I en familie, der ønsker en aktiv ferie fuld af oplevelser og aktiviteter? Så er ferie på en bondegård en oplagt mulighed for jer.

På en bondegårdsferie er der noget at lave og lære for alle aldre – her får I aldrig børn, der kommer hen og siger: “Jeg keder mig.” I stedet får I børn, der får masser af frisk luft og lærer noget om både dyr og landbrug gennem en aktiv, sjov og inspirerende hverdag.

Aktiviteter fra morgen til aften

På en bondegårdsferie er der mulighed for et væld af aktiviteter dagen igennem. Der er dyr, der skal passes og fodres både morgen og aften. Mange gårde tilbyder også rideture, traktørkørsel, bålhygge og legeplads. Derudover har de fleste gårde klappedyr, det kan for eksempel være hunde, katte, kaniner eller geder.

Der er altid liv på en gård, fordi hele maskineriet skal holdes i gang. Oftest ligger mange af gårdene dog også i fine naturomgivelser, og derfor er der også gode muligheder for vandre- og cykelture væk fra gården og ud i den danske natur.

Børnene får en forståelse for, hvor maden kommer fra

Når I holder ferie på en gård, får I et indblik i, hvordan man passer dyr og producerer mad.

Måske har gården en hønsegård, hvor I er med inde og hente æg, eller måske har de en stor køkkenhave, hvor I er med til at grave grønsager op.

Jeres børn får lov til at få jord under neglene, og de ser, at maden ikke bare kommer fra en hylde i supermarkedet.

På en bondegårdsferie holder I ferie med andre familier, og fordi I deltager i de samme aktiviteter, så bliver det også nemt for børnene at finde legekammerater blandt de andre feriegæster.

Bondegårdsferien er derfor oplagt til børnefamilien, fordi den holder børnene aktiviseret i den friske luft med andre børn, mens forældrene har mulighed for at nyde den fine natur i området.

Også tid til afslapning

Ferie på en bondegård byder ikke udelukkende på arbejde og aktiviteter. Der vil naturligvis også være god tid til afslapning, hvos I kan hygge jer og få ”ladet batterierne op” igen – det er jo trods alt også det, som ferie handler om.

Har I ikke allerede prøvet bondegårdsferie, så bør I kraftigt overveje det – det er virkelig en skøn ferieform, som de fleste vil finde dejlig og spændende.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *