Home » Natur og Teknik » Danmark har mange gratis shelters

Danmark har mange gratis shelters

Det er blevet mere populært at overnatte i shelters.

Hvor det tidligere måske mest var spejdere og deslige som tog ud for at overnatte i naturen og evt. bygge deres egne primitive barakker og shelters er stort set hele familien Danmark nu ved at være kommet med på denne trend.

Shelterovernatning er blevet en hobby for mange

Denne voksende hobby blandt befolkningen har fået mange af vores kommuner til at investere i en professionel opførsel af shelters inde i skove, på campingpladser og hvor det ellers kan passe ind.

Nogle steder i landet kontakter kommunerne endda frivillige organisationer som elsker at befinde sig ude i naturen, og beder dem – eller opfordrer dem – til at opføre de mange gratis shelters som nu efterhånden er at finde rundt om i Danmark.

Mange shelters er gratis at benytte

Hvorvidt disse shelters er gratis at bruge afhænger ofte af om de er i en privatejet skov, eller på offentlig grund, ligesom at kommunen selv kan tage brugerbetaling for brugen af Danmarks mange gratis shelters.

For langt det fleste shelters gælder også, at du ikke engang behøver at booke dem, du kan blot møde op og se, om der er ledige pladser.

Du finder en stor oversigt over mange af de danske shelters på https://shelter-oversigt.dk/. Her kan du også finde mange nyttige oplysninger om de enkelte shelters så som f.eks. oplysninger om adgang til parkering, drikkevand og toilet.

Danmark har mange gratis shelters og bliver rost for det af udlandet

Selvom den danske befolkning i høj grad gør brug af disse nye og gratis shelters er det ikke kun danskere som bruger dem.

Det er nemlig blevet moderne at tage en roadtrip blandt stort set alle de europæiske lande og for at disse roadtrips ikke skal blive for dyre, overnatter mange i de forskellige shelters de finder rundt omkring.

Årsagerne til dette kan også være andet end lige det økonomiske. Faktisk er der mange som også vælger et shelter, da de håber på at møde andre som har taget en roadtrip, eller andre som bor i det land de besøger, da de så vil kunne snakke med nogle lokale indbyggere.

Der er intet der tyder på at Danmark vil stoppe med at lave de mange grats shelters, da det får mange af deres indbyggere til at komme udenfor og være aktive.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *