Home » Generelt » Håndtere ensomhed

Håndtere ensomhed

Er du ensom og måske også usikker på, hvordan du tager kontakt til andre? Føler du dig tit utilpas eller nervøs i sociale situationer? Det kan måske føles som om, du er den eneste, der har det sådan, men sandheden er, at der er mange mennesker, der har problemer med generthed og usikkerhed i sociale situationer. Du tænker måske, at du er dømt til et liv fuldt med akavet samvær, men du kan lære hvordan, du bliver mere sikker i din fremtræden med andre. Du behøver ikke at ændre din personlighed. Det er blot at lære nogle nye værktøjer og have en ny opfattelse.

 

Måske har du brug for en psykolog?

Du kan også få psykologhjælp til at hjælpe dig i gang. Det kan være en god idé, hvis du er kørt fast. Her er et par råd til at få dig på rette vej, men overvej absolut psykologhjælp til at få en ny start til at omgås andre mennesker med en større selvsikkerhed og et nyt udsyn.

Hvad kan du gøre?

  • Hvis du ikke ved, hvad et arrangement indebærer, så forvent det bedste i stedet for det værste.
  • Husk på, at dine ufuldkommenheder og særheder kan være charmerende.
  • Vær i stand til at le af dig selv.
  • Se på de mennesker, du taler med.
  • Lyt opmærksomt til, hvad andre siger – også selv om du måske ikke er enig.
  • Hæng ikke fast i afvisninger – men lær fra dem i stedet.

 

Ensomhed er ikke et ualmindeligt problem, men det er noget, de fleste ikke vil indrømme. Det får os til at føle os uegnede. Men du skal ikke føle dig uegnet, hvis du er ensom. Mennesker er sociale væsener, som trives i selskab, og vi er ikke ment til at være isolerede. Venner gør os mere glade og sundere.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *