Home » Generelt » Hvad kan man blive: Rådgivende Ingeniør

Hvad kan man blive: Rådgivende Ingeniør

Det er nok de færreste unge mennesker som drømmer om at blive rådgivende ingeniører. Men for vores 9. klasser har vi inviteret nogle eksterne personer ind og fortælle om andet end at være brandmand, politimand og astronaut.

En af de positioner man ofte hører benævnt er betegnelsen en rådgivende ingeniør. Det er sådan et lidt diffust begreb og ikke noget man sådan lige kan sætte en finger på hvad det er sådan en laver. Vi har haft besøg af en rådgivende ingeniør som er specialist i brandrådgivning og som kommer fra det Aalborgensiske firma www.igniz.dk.

Mange af de store elever vil gerne være bygningsingeniører og bygge operahuse, vindmøller eller andre store bygningsværker, men faktisk er der mange spændende aspekter af det med at være rådgivende ingeniør indenfor bygningsindustrien som man ikke hører så meget om.

Det drejer sig her om at lave en sikring af bygninger i tilfælde af brand, dvs. hvordan spreder røgen sig, hvis der går panik i mennesker hvordan vil de så bevæge sig. Det er måske de færreste der tænker over at når de er i et storcenter, så er det faktisk ikke tilfældigt hvor henne branddøre og flugtveje er placeret.

Vores gæst formåede at sælge det rigtigt godt og jeg tror bestemt at der er nogle at drengene som bestemt er blevet fanget af det med at være brandteknisk rådgiver. Mange af disse rådgivende ingeniører sidder i mindrevirksomheder og fungerer som underleverandører til de større kontorer.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *