Home » Hjemmekundskab og Sundhed » Kalorieregning i matematik

Kalorieregning i matematik

Der var sundhedstema her på vores lille skole i ugen op til efterårsferien. Dette tema afsluttes jo, som alle ved, med motionsløbet om fredagen inden efterårsferien. Vi har prøvet en masse ting og prøvet at få sundhed ind på skoleskemaet og få det integreret i stort set alle fag.

I år er vi blevet inspireret af en artikel vi læste på www.effektivkur.dk omkring hvor mange kalorier man skal spise hver dag. Det har givet nogle gode diskussioner omkring sundhed og om det er muligt at lave en formel for at bestemme noget der har med et individuelt menneske at gøre.

Det er 6. og 7.klasserne der har haft dette som opgave at lave en model for motion og hvordan man beregner hvor mange kalorier man bruger ved en vilkårlig sportsgren (det kan bestemmes ud fra ens hjerterytme) og samtidig finde ud af hvordan man kan planlægge en slankekur over tid. Opgavespørgsmålet var “Hvis jeg skal tabe mig 10 kilo inden 2½ måned, hvor mange kalorier må jeg maksimalt spise om dagen” og som tillægsspørgsmål var opgaven at finde ud af hvis ikke man ændrer sine spisevaner, hvor meget motion skal man så lave for at tabe de kilo (der skal ikke tages højde for at muskelmasse vejer mere end fedt).

Helt igennem var det en success og jeg tror også at mange af børnene synes det var interessant at finde ud af hvordan man rent konkret kan sætte tal på sin sundhed og få det penslet ud. Det har helt sikkert været en success, nu vil vi gentage successen til næste år igen, så må vi se om vi kan finde på nogle spørgsmål som er lige så gode.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *