Home » Generelt » Det burde man jo vide!

Det burde man jo vide!

Ja, det er måske at skyde sig selv lidt i foden, når man har en hjemmeside, der handler om skoler at komme med et så flabet udsagn. Men det er ikke bare grebet ud af den blå luft. En flok svenskere har nemlig taget de danske stueborde med storm. De har lavet en række brætspil, der er virkelig underholdende – uden at blive for mærkelige/kryptiske.

Spillene har skøre titler som “Leverpostej, jantelov og Klaphatte”, “Voksenpoint”, “Idiot Kundskab” osv. osv. Det nyeste skud på stammen hedder “Det burde man jo vide!”. Modspørgsmålet er så bare – gør man det?
I min familie er vi meget begejstrede for quiz-spil, men bryder os selvfølgelig ikke om at udstille vores egen viden (eller mangel på samme). Omvendt gælder det jo bestemt om at pege fingre af familiens øvrige medlemmer, når de forsøger sig udi quizzer. Og hold da op hvor er “Det burde man jo vide!” et fund! Vi købte det i øvrigt her – det er stedet, hvor vi efterhånden køber alle vores brætspil.

01-det-burde-man-jo-vide-skraa_400

Der er faktisk rigtig, rigtig mange ting man egentlig burde vide, men faktisk slet ikke gør. Hvem ved eksempelvis, hvad japanerne kalder deres eget land, om styrbord er venstre eller højre på skibet og meget, meget mere. Det er ting, som man enten ved eller bare slet ikke ved. Perfekt til hån, latter og en sjov time eller to.

Man kan spille om opvasken, hvem der skal gå ud med skraldet eller måske hvem der skal have skolepengene tilbage. For der findes ikke et spørgsmål i spillet, som man ikke kan svare på, hvis man har fået det hele med fra folkeskolen. Men fik du det? Og er du villig til at sætte din viden på en prøve?

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *