Home » Kreative fag » Musik i kvarteret

Musik i kvarteret

Da vi for godt 10 år siden købte vores nuværende hus, var det i et udpræget nybyggerkvarter, hvor alle husejerne det første par år havde temmelig travlt med at få anlagt haverne og alt det øvrige udendørs som terrasser og den slags.

Vi opdagede hurtigt, at der i kvarteret var en stor vilje til samarbejde om tingene. For eksempel var vores nabo og jeg på samme tid i gang med at anlægge hver vores terrasse, og vi blev hurtigt enige om, at vi kunne deles om at leje en pladevibrator, som er en nødvendig maskine, når der skal anlægges terrasse.

Der var i det hele taget hos alle en vilje til hjælpsomhed og samarbejde, og der gik ikke ret lang tid, før en eller anden fik den ide, at vi skulle etablere en grundejerforening til at stå for samarbejde på en række områder – også de mere sociale.

For eksempel holder vi hver sommer en fest, som vi kalder et gardenparty, på det fællesareal, hvor der også er en lille legeplads til børnene. Vores årlige gardenparty er noget, vi alle ser frem til hvert år, og den får ikke for lidt med god mad, drikkevarer og dans til levende musik.

Det har vist sig, at vi i kvarteret har flere ganske dygtige amatørmusikere, som står for den musikalske underholdning. Min nabo, Poul Erik, er virkelig god på et keyboard, og han veksler med Carl Henning, som også kan håndtere sådan et klaviatur. På den måde kan de på skift bidrage til underholdningen og selv deltage i festen, som foregår i et lejet partytelt, så vi er garderet mod dårligt vejr.

En af de kvindelige beboere deltager i bandet med skiftende medlemmer. Hun er god til at spille på guitar – selvfølgelig købt hos Danguitar.dk, ligesom hun har en udmærket sangstemme. Det er helt naturligt et meget afvekslende repertoire, vi bliver underholdt med til disse fester, for de forskellige musikere har jo deres favorit-genrer, så vi får en aften med meget varieret musikalsk underholdning.

Det er ikke al musikken, der er lige velegnet som dansemusik, men så kan vi hvile benene lidt, når et par af beboerne på skift giver nogle solonumre, hvilket altid sker hen på aftenen, når der er kommet lidt alkohol indenfor vesten. For eksempel har en, der hedder Lars, i sin ungdom været meget interesseret i jazz, og når han har fået lidt at drikke, får han altid lyst til at underholde os på sin saxofon, hvilket han bestemt også er god til selv i lettere bedugget tilstand.

Til vores seneste gardenparty havde et par stykker fundet ud af, at de ville forsøge at pifte stemningen lidt op, så de havde rigget til med masser af kulørte lamper og en til formålet lejet røgmaskine. Det med røgmaskinen var nu en begrænset succes, fordi den faktisk var alt for kraftig til vores telt, som hurtigt blev fyldt så meget med røg, at vi dårligt kunne se hinanden.

Efter kort tid blev vi enige at slukke for apparatet, så det er ikke et eksperiment, der bliver gentaget næste år.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *