Home » Hjemmekundskab og Sundhed » Sund mad på skoleskemaet

Sund mad på skoleskemaet

Igen i år er der sund mad på skoleskemaet. Det er en fast tradition at der mindst een gang om året afholdes en tema uge på skolen, hvor elever lærer at spise og tilberede sund mad. Der læres også en masse omkring sunde madvarer og madvaner samt omkring usunde madvarer og madvaner.

Det er egentligt lidt sørgeligt at det er nødvendigt, at lære omkring hvad man bør spise. Det burde være helt almindelig viden for alle mennesker. Desværre er der rigtigt mange børn i skolen i dag, som ikke kender forskel på sunde og usunde madvarer og som ikke kan lide grøntsager, men lever af pommes frites og pizza. Det er ubegribeligt.

Det er så næsten gået hen og blevet skolernes opgave at uddanne børnene omkring sunde kostvaner, mens det måske i virkeligheden burde være forældrenes opgave at deres børn får noget godt at spise. Desværre er forældrene ofte ligeså forvirret omkring sunde og usunde madvarer og egentligt ikke ser det at spise grøntsager som en nødvendighed.

Det er bedre for børnene at lære at spise rigtigt således at de får mere energi og ikke bliver sure og kede af det i løbet af dagen. Maden hænger meget sammen med opførslen og det er mange gange fejlfortolket af specielt forældre at deres børn er umulige eller er borderline ADHD. Desværre for børnene er det nemt at blive stemplet – når det rent faktisk kan føres tilbage til for stort et indtag af sukker eller andet dårligt mad.

Maden har rigtig meget at sige når man snakker børn, de påvirkes bare meget mere af maden end vi voksne gør, der skal ikke så meget til før end humøret er dårligt eller de bliver aggressive og sure. Det er heller ikke et under at sund mad til børn er lidt svært at finde, det man finder i butikken er mælkesnitter og frugtstænger – fulde af sukker og andet skidt – ikke noget der egner sig til børn. Det der egner sig til børn er grøntsager og groft brød med mange kostfibre.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *